Hieronder vindt u allerlei handige tips omtrent eten en de bereiding er van.
Deze tips krijgt u normaliter per week mee, maar deze werden zo enthousiast ontvangen, dat ik ze hier (voor een nog groter) publiek plaats.

Aardappelen kruimig bereid slurpen jus! Gebruik altijd alleen het bruin van de jus.

Appels zijn goed tegen tegen Alzheimer. In de NY Universiteit Cornell, hebben ze ontdekt dat het antioxidant quercitine (dat in appels meer voorkomt dan in ander fruit) hersencellen beschermt tegen oxidatiestress, wat een oorzaak is van Alzheimer.

Antioxidantia dat in grote getale in fruit aanwezig is, bied een grote bescherming tegen kankers, hart en vaatziekten. Denk maar aan dat spreekwoord -an apple a day keeps the cancer away-. Dit is dus echt geen sprookje. Wat niet wil zeggen dat u wanneer u nu ineens als een gek appels gaat eten, nooit kanker kan krijgen.

Appels zijn ook goed tegen Astma. In het Londense St.George ziekenhuis hebben ze uitgetest dat het eten van 5 appels en meer per week ademhaling- en longfuncties aanzienlijk ten goede komen.

Drinken is heel belangrijk, dus neem een kwartier voor elke maaltijd 1 à 2 glazen water of ontvette groentesoep of tomatensoep. Mineraalwater met een schijfje citroen of een klein scheutje appelsap smaakt net even anders.

Eiwitrijk ontbijten zorgt er voor dat je langer een verzadigd gevoel hebt dan een ontbijt met veel koolhydraten.

Fruit dat je vers tot je neemt, is rijk aan voedingsvezels, vitaminen en mineralen, (net als groenten) maar fruit bevat meer suikers (sacharose,fructose en glucose) die ook instaan voor een energie aanbreng in de voeding. Dus ook vers fruit heeft een hoge voedingsdensiteit.

Hongergevoel verdwijnt snel na 3x diep ademhalen en een activiteit, een aantal glazen water, of een glas tomatensap voor het eten vult ook al aardig.

Kauwgomtruc Stopt U tijdens het eten koken “ongemerkt” van alles in uw mond? Neem een stukje kauwgom …U zult niet zo snel iets proeven !!

Light Dranken bevatten vaak zoetstoffen, zoals cyclamaat en aspartaam. Het is onbekend of overmatige consumptie gevolgen voor de gezondheid heeft. Uit voorzorg zijn in Europa normen opgesteld voor de hoeveelheid zoetstof in dranken. Het kan desondanks geen kwaad matig te zijn met light-dranken.

Melk verruil Volle door Magere, 3 glazen scheelt al 100 calorieën, lust je Karnemelk dan is een glas 50 calorieën minder dan volle melk!

Ontbijt altijd, zodat de spijsvertering vroeg begint, pas op voor de verschuivingvalkuil: bij het overslaan blijken mensen in de avond na het eten nog van alles te eten.

Regelmaat in je voedingspatroon is ontzettend belangrijk. Sla geen maaltijden over. Hierdoor heb je snel weer kans op gewichtstoename.

Sauzen van roomsauzen naar rode sauzen: zoals ketchup, tabasco, pepertjes, sambal, chili- of paprikapoeder (zulke pittige smaken kunnen ook je stofwisseling helpen).

Suiker wordt steeds vaker door fabrikanten in vele gedaanten aan producten toegevoegd omdat wij dat over het algemeen lekkerder vinden en omdat het verlavend werkt, dit kunt u met de volgende benamingen terug vinden op het etiket: suiker, glucose, fructose, dextrose, melasse, invertsuiker, glucose/fructosestroop

Tomaten schillen is in een wip gebeurd, geef de tomaten met een scherp mesje aan de onderkant een kruisje. Leg de tomaten 30 sec. in (bijna) kokend water en meteen daarna over in ijskoud water. Het schilletje is nu gemakkelijk te verwijderen.

Varieer met je eten, want door gevarieerd eten krijg je alle voedingsstoffen binnen die je dagelijks nodig hebt. Eenzijdig voedsel vergroot tevens de kans dat u een tekort aan vitaminen en mineralen krijgt.

Vet heeft in het lichaam 2 belangrijke functies: ze levert energie voor de spieren en organen en soms de vitaminen A, D, E en K.
Tip: Als je vlees in z’n geheel bakt en daarna pas in kleine stukjes snijdt heeft het minder vet opgenomen

Vezelrijke voeding zorgt er voor dat je sneller een verzadigd gevoel hebt, en maakt dus minder snel dik.

Vocht met name water, is belangrijk als oplos- en transportmiddel voor de voedingsstoffen in het lichaam, en speelt een rol bij het op peil houden van de lichaamstemperatuur. Normaal gesproken is 2 liter per dag voldoende, maar zieke mensen hebben door koorts of diarree vaak een veel grotere behoefte aan vocht.
Vocht kan ineens vastgehouden worden door het lichaam, het lijkt of u aankomt, bijv voordat u ongesteld wordt, geen stress het is na een paar dagen voorbij.

Zout krijgen we over het algemeen te veel binnen, dit werkt bloeddrukverhogend, gebruik daarom het liefst zout waar een deel van het natrium is vervangen door kalium en magnesium, denk hierbij aan bijv Jozo, Lo Salt of Herbamare.